24 herinneringen aan toen we jong waren

Deel dit bericht

Het werken aan deze herinneringssite is zo leuk omdat het een groot feest van herkenning is. Ik geniet bijvoorbeeld elke keer weer van de foto’s die Marian Bakker uit haar archief opdiept en deelt. Zij volgde jarenlang de voorbereidingen voor 1998. Haar foto’s vormen een tijdscapsule in zwart-wit.

Door: Paul van Yperen

Een tijdje geleden mocht ik bij een avond voor de Nijmeegse EuroGames een praatje houden. Iedereen luisterde geïnteresseerd maar de zaal veerde pas echt op toen Marian haar foto’s van toen liet zien. Opeens begreep iedereen hoe uniek de Gay Games in Amsterdam waren geweest. Een goede foto zegt meer dan 1000 woorden.

Ik vind persoonlijk deze serie bijzonder omdat die vertelt hoe we met zijn allen reclame aan het maken waren voor ons evenement. Niks was te gek en alles was leuk! We waren jong of in ieder geval 24 jaar jonger dan nu. Maar we wisten mensen in Nederland en overal elders te overtuigen naar Amsterdam te komen naar de Gay Way to Europe. En daar kwamen ze, al die duizenden deelnemers en tienduizenden bezoekers.

Op haar foto’s laat Marian zien hoe we dat met zijn allen voor elkaar kregen. Haar foto’s  zijn nooit gelikt maar laten echte mensen zien die gedreven zijn en plezier met elkaar hebben. Ze laten je even terugkeren naar de jaren negentig, naar een optimistische periode vol verandering waarin we onze Amsterdamse Gay Games aan het voorbereiden waren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *