Alle zeilen bijzetten

Deel dit bericht

De paardensport werd pas op het allerlaatste moment toegevoegd aan het Gay Gamesprogramma. Geëntameerd door Jip van Leeuwen en Jeroen Koomen kwam begin maart 1998 de coördinatiegroep paardensport voor het eerst bij elkaar. Rob Severien was een van hen. Hij vertelt.

Coverfoto: De Hollandsche Manège 1998. 
Rob Severien met zijn medeorganisatoren: 
links Manan Houben, rechts Paula Witkamp. 
Achter Rob staat Filip Dros, de manegehouder, 
en helemaal rechts Karin, een van de 
toenmalige paardrij-instructeurs

Klinkende namen

‘Het kwam erop neer dat we alle zeilen moesten bijzetten om het paardenevenement in de Hollandsche Manège op zondag 2 en maandag 3 augustus fatsoenlijk neer te zetten. We werden erg goed bijgestaan door de toenmalige beheerder van de manege, Filip Dros. Hij bemiddelde bijvoorbeeld zodat wij klinkende namen als Tineke Bartels, Martin van Vliet, Nick Wagman e.a. voor onze Gay Games konden interesseren en zo leuke paardendemonstraties aan het publiek konden presenteren.

‘Minder leuk was dat Filip er geld bij ingeschoten is vanwege de financiële problemen van de Gay Games. Elke keer dat hij mij nadien zag klampte hij mij erover aan.’

Eén grote paardenhappening

‘Het was dus aanpoten, maar alles in orde gekomen. De eerste dag stond in het teken van de dressuurproeven – wedstrijden dus, en verder demonstraties met IJslanderpaarden, Westernruiters, carrousel, clinic en een slotparade. De tweede dag was geheel gewijd aan demonstraties door bekende ruiters, clinics, carrousel, hoogspringen, Westernruiters, kür op muziek e.d. Eén grote paardenhappening was het.

‘Beide dagen kunnen als een succes worden beschouwd. Zowel voor de organisatie – onze coördinatiegroep – als voor de toeschouwers en de deelnemers aan het toernooi/de dressuurproeven. Voor zowel het gay – als het straight publiek. En de vrijwilligers waren erg gemotiveerd om zich in te spannen voor de Gay Games.

‘Iedereen was dolenthousiast en genoot van het gebeuren. Het was een groot succes.’

Manon Houben
V.l.n.r. Paula Witkamp, Manon Houben en Rob Severien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *