Brieven aan de burgemeester

Deel dit bericht

De gemeente Amsterdam en in het bijzonder Burgemeester Patijn verwelkomden de Gay Games deelnemers en bezoekers in 1998 op een ongekend warme en enthousiaste manier. Dat werd zeer gewaardeerd.

Over de rol van Schelto Patijn bij Gay Games Amsterdam 1998 schrijven Emma van Zalinge en Paul van Yperen een artikel voor het historische tijdschrift Ons Amsterdam. Marian Bakker levert een deel van de foto’s bij het artikel aan.

Verschillende mensen uit het kabinet van burgemeester Patijn lazen het artikel mee, zoals de beleidsvoorlichters Mirjam Otten en Cynthia Hendriks, maar ook ‘Patijns rechterhand’, Maria Cuartas.

Coverfoto: Schelto Patijn tijdens 
persconferentie Gay Games Amsterdam 
1998 in de Amsterdam ArenA. 
(Foto: Marian Bakker)

Maria Cuartas mailde ons ons ook een mooie herinnering aan de Gay Games: 

‘De gemeente Amsterdam / het Kabinet van de Burgemeester ontving tijdens de Gay Games heel veel brieven, steunbetuigingen uit binnen en buitenland.

‘Een van de meest ontroerende was van een gay stel dat na de Gay Games op vakantie ging naar de USA. Op een avond zaten ze in een homobar,  ik meen in Los Angeles, en ze vertelden dat ze uit Amsterdam kwamen. De lichten gingen aan, en alle aanwezigen begonnen te klappen! Zo dankbaar was men voor Gay Games Amsterdam 1998.’

Het artikel in Ons Amsterdam verschijnt deze zomer.