Gastenboek

Welkom op de herinneringenwebsite Gay Games Amsterdam 1998, van IHLIA. IHLIA is dé erfgoedorganisatie op het gebied van lhbti in Nederland en bewaart ook het archief van de Gay Games Amsterdam 1998.

Samen met oud-deelnemers en -organisatoren verzamelt IHLIA ook de herinneringen achter de archiefstukken. Heb jij zelf ook de Gay Games Amsterdam 1998 meegemaakt en wil jij samen met ons ervoor zorgen dat deze bijzondere verhalen bewaard blijven? Deel jouw verhaal dan hieronder.

Ongewenst taalgebruik, discriminatie en/of racistische opmerkingen worden niet geaccepteerd!

Het verhaal verschijnt binnen een paar dagen op de website en is ook in deze tentoonstelling te zien.

Wil je een groter verhaal delen, ook bijvoorbeeld met foto’s? Mail dan naar p.van.yperen@hccnet.nl. Beschrijf kort je verhaal en wat voor materiaal je precies hebt. Wij nemen vervolgens zo snel mogelijk contact met je op!

Schrijf een nieuw bericht voor het gastenboek

 
 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

We behouden het recht voor berichten te wijzigen, te verwijderen of niet te publiceren.
5 berichten.
uit Paris schreef op 26 juli 2023 om 11:34 am
En 1998, j’avais 13 ans et je ne savais pas encore que les Gay Games existaient, et pas uniquement à cause de la coupe du monde de football je pense. Merci beaucoup pour cette exposition qui permettra peut-être à des enfants d’ouvrir le champ des possibles.
Liesbet Nyssen uit Amsterdam schreef op 4 juli 2023 om 2:03 pm
Ik had op de Gay Games in New York (1994) goud behaald bij het worstelen - het was tevens de eerste gouden medaille voor Nederland - maar thuis in Amsterdam deed ik niet mee. Was er geen worstelcompetitie, geen worstelen voor vrouwen, of wilde ik gewoon geen wedstrijden meer doen? Ik weet het niet meer. Mijn belangrijkste herinnering is dat ik met een collega uit Siberië die ik toen nog niet goed kende, bewust over de markt bij de Stopera ben gaan lopen en … ze had NIETS door! Te vreemd voor haar. Pas later, toen ze na een feestje bij mij thuis vroeg hoe mijn huisgenoot aan zo’n mannelijke vrouw met bakkebaarden kwam, en ik antwoordde dat het een man was, “viel haar “frang” met terugwerkende kracht. Goede vriendin inmiddels, komt ze nog regelmatig terug op deze voor haar toen zo ontregelende momenten.
Bep Ruting uit Amsterdam schreef op 1 juli 2023 om 2:33 am
Mijn vrouw en ik waren nog maar enkele maanden samen en smoorverliefd. Ik zie nog voor me hoe we tijdens de Gay Games hand in hand door de stad liepen en voor het eerst ervoeren dat we ‘in de meerderheid ‘ waren. We voelden ons zo omarmd door al die homo’s en lesbo’s om ons heen! We hadden best een ingewikkelde tijd achter de rug waarin ik mijn man en kinderen had verteld dat ik met een vrouw verder wilde. Tijdens de Gay Games viel alles op zijn plek. Ik wist waar ik thuis hoorde.
Rein Sevenstern uit Amsterdam schreef op 30 juni 2023 om 2:19 pm
Wat een geweldig feest was het! Tien dagen lang celebration van diversity (al bestond die term toen nog niet zoals we’m nu kennen). Ik heb destijds zelf meegedaan in de canal parade als ‘Pamela Anderson’ op de Gay Watch. Ik herinner me het uitbundige enthousiasme van die dag en voor het eerst in mijn leven kreeg ik een idee wat het is om tot een meerderheid te behoren. “Oh, zo voelt het dus, om hetero te zijn….
Niels uit Brussel schreef op 20 juni 2023 om 7:24 pm
Ik studeerde in Amsterdam ten tijde van de Gay Games, was 22 jaar oud. Maar ik kon er eigenlijk niet van genieten. Was net 3 jaar uit de kast, na een moeilijke puberteit op een homofobe school die ik (zelf Nederlander zijnde) buiten Nederland had doorgebracht. De homowereld in amsterdam was niet wat ik er van had verwacht - narcistisch, koud, ego-tripperig, niet solidair. Ik werkte mee als vrijwilliger achter balies bij sommige activiteiten. Maar voelde me leeg en eenzaam, niet verbonden. Terwijl er zo veel vrolijkheid was. Ik ben uiteindelijk niet in Amsterdam gebleven en teruggekeerd naar de stad waar ik ben opgegroeid.