Jeanette Nijboer over waterpolo, zwemmen en beurse spieren

Deel dit bericht

‘Dit jaar bestaat Gay Swim Amsterdam officieel 25 jaar, maar eerder waren we al  begonnen met zwemmen en waterpolo’, schrijft Jeanette Nijboer.

‘Aan het waterpolo bij de Gay Games in Amsterdam hebben we meegedaan met twee damesteams, een herenteam, een gemengd team internationaal en vele zwemmers. We hadden vrouwen opgeroepen uit het hele land om mee te doen met waterpolo en konden twee damesteams vormen. Erg leuk om zo samen te spelen met vrouwen uit Groningen, Utrecht en Rotterdam. Een aantal van hen kwam door de Gay Games ook uit de kast.

Tekst loopt door onder de afbeeldingen

‘Op maandag en dinsdag moest ik waterpolo├źn in het zwembad in Oost en ons vrouwenteam deed mee aan het mixtoernooi. We zetten de Amerikaanse mannen op 2-0 achterstand en die zetten zich op volle kracht in.

‘We stonden ons mannetje, maar na twee dagen polo├źn (drie wedstrijden per dag) waren mijn spieren helemaal beurs.  Bij de zwemwedstrijden in Amersfoort erna duurde het even voor ik weer relaxed kon zwemmen.

‘Bij de estafettes heb ik gouden medailles gewonnen. Het gevoel om met ons allen de Arena binnen te lopen met zoveel publiek vergeet ik ook nooit meer. Ik heb aan vrijwel alle Gay Games tot nu toe mee gedaan, maar die van Amsterdam blijven me het meest dierbaar.’

Jeannette Nijboer: rechts

Coverfoto: Jeannette Nijboer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *