Foto’s van de reunië

Deel dit bericht

Op 1 augustus 1998 wandelden we met zovelen de Amsterdam Arena binnen tijdens de openingsceremonie van Gay Games Amsterdam 1998. Dat mochten we 25 jaar later niet ongemerkt voorbij laten gaan. Op 1 august 2023 werd er daarom een reünie in het Amsterdam Museum georganiseerd, precies 25 jaar na het grootse moment in de lhbtq-geschiedenis van de stad.

Het Amsterdam Museum opende zijn deuren voor de bijeenkomst voor oud-gay gamers en voor iedereen die de bijzondere week in het einde van de vorige eeuw alleen van verhalen kenden. Er waren toespraken, er was muziek en een plek waar je video’s kon bekijken. Daarnaast kon iedereen de tentoonstelling over de Gay Games in het museum bewonderen. Maar bovenal met elkaar de vriendschap van toen herbeleven.

We kregen heel veel mooie reacties, hieronder vind je een kleine selectie. Allemaal hartelijk dank!

Goedemorgen organisatiecomité, Mijn grote dank gaat uit naar jullie voor het organiseren van deze reünie. Ik heb er enorm van genoten om allerlei oude bekenden weer te ontmoeten, verhalen op te vissen uit het geheugen en uit te wisselen over de Games van 1998 én die van Vancouver. Boeiend vond ik de verhalen van de mensen die jullie interviewden, ook om te horen van een jongere man van Pride & Sports dat de Games wel degelijk een groot positief effect hebben gehad voor de volgende generaties. Verrassend en superleuk was het optreden van Mathilde. En dan de sfeer, een sfeer van saamhorigheid. Prachtig!

Lieve Janine en Paul en Mark en Marian, wat hebben jullie een enorm goed feest neergezet zeg. Zooooo enorm warm en inspirerend. En natuurlijk Mathilde als klapper op de lijfelijke reünie!!! Al jullie voorwerk…, de interviews, de herinneringen en het beeldmateriaal. Echt fantastisch. Wil jullie ongelooflijk bedanken. Hoop dat jullie nu kunnen bijkomen en terugzien op dit geweldige project. (van 2 jaar of zo???) Tot over 5 jaar.

Met pijn in het hart moesten wij afzeggen voor gisteren, maar de leuke filmpjes en lieve appjes van het gebeuren lieten ons op afstand toch meegenieten. Ik wil jullie persoonlijk bedanken voor de geweldige inzet die jullie gedaan hebben om deze viering mogelijk te maken. De foto’s laten een mooie opkomst zien, veel geel en veel oudgedienden. De 2 documentaires roepen veel op bij jong en oud en de tentoonstelling ook. In ieder geval dat wij nooit moeten zeggen of denken dat wij dit soort evenementen als LGBTQ+ gemeenschap niet nodig zouden hebben.

Heel veel dank voor deze super geweldige en onvergetelijke middag 🙏🙏🙏. Jij zult nu wel doodmoe zijn van al het georganiseer en alles wat het met zich meebrengt. Rust lekker uit en tot een volgende ronde.

Even een bedankje voor de toegang tot de reünie. We vonden  t een geweldige middag die we niet graag gemist hadden. Dank voor de kaarten, de organisatie en je bijdrage vanmiddag!

Wat een bijzondere middag was het, zoveel verhalen en steeds meer verhalen. Dank voor jouw en jullie inzet.

Wat een geweldige wervelende show gisteren, je deed dat uitstekend en soepel!!! Een ontzettend leuke, gezellige en bovenal belangrijke bijeenkomst. Bedankt dat ik daar een paar woorden tot iedereen mocht richten. Wij voelden ons schatplichtig en zullen er via onze website zeker aandacht aan besteden zodat onze complete community ook een goed beeld krijgt hoe wij met elkaar zover hebben weten te komen.

Foto’s van de middag

Hieronder vind je een impressie van de middag! Alle foto’s zijn gemaakt door Mariët Sieffers van MacSiers Imaging.

4 reacties

  1. Dank voor al jullie inzet voor het realiseren van deze mooie 25-jaar-GG-98-reünie. Eerdere versies had ik steeds laten passeren, nog teveel beladen. Mede door jullie enthousiasmerende voorbereiding met de persoonlijke verhalen vatte ik moed. Ik ben blij dat ik ben gegaan en weer zovelen heb ontmoet met wie we gezamenlijk zo hard hebben gewerkt om iets moois neer te zetten. Zo hebben ook de positieve emoties weer meer ruimte gekregen. Dank jullie wel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *