Goud voor Willem!

Deel dit bericht

Tijdens Gay Games Amsterdam 1998 waren de meeste medailles voor de Amerikanen: 86 gouden, 73 zilveren en 72 bronzen medailles.

Nederland kwam na Duitsland op de derde plaats met 36 gouden medailles. Een daarvan was voor Willem Heemstra. Willem won bij atletiek goud op de 1500 meter sprint voor mannen van 55+ en liet daarbij drie Amerikanen achter zich.

Willem heeft een map gemaakt met al zijn Gay Gamesfoto’s en haalt al bladerend herinneringen op.

Coverfoto: Willem Heemstra 2023

Rennen in Ookmeer

‘We renden in Ookmeer bij AAC. Dat was heel gezellig. Bij een andere wedstrijd, de 5000 meter, ben ik tweede geworden, maar bij de 1500 meter was ik de winnaar.

‘Je ziet op deze foto twee Amerikanen, een beetje sip, naast me staan. Die Amerikanen wilden altijd alles winnen, dus het was echt een triomf voor me dat ik drie Amerikanen heb verslagen. Ik liep het in 5 minuten en 36 seconden. Dat was voor mij wel een hoogtepunt van de Gay Games.’

Tekst loopt door onder afbeeldingen

We hebben genoten

‘Tijdens de Gay Gamesweek heb ik van alles gedaan. Met mijn man Willem heb ik al het culturele gedaan. Ik ben bij die Duitse zangeres, Hanna Schygulla, in de Stadsschouwburg geweest. Dat was schitterend. We hebben genoten.

‘Ik ben ook naar die Amerikaanse meneer, Harvey Fierstein geweest. Geweldig dat ik die toen heb kunnen zien. De laatste dag waren er, als ik het me goed herinner, koren in het Concertgebouw. Dat vond ik ook een hoogtepunt.  Daar zongen een paar van de leden van de DGLA – de Dutch Gay and Lesbian Athletics (nu Rainbow Athletics Amsterdam). Daar was ik min of meer een van de oprichters van. Met mensen als Agnes Elling.

‘Met mijn beide medailles om ben ik bij mijn moeder langsgegaan. Die was toen al oud en woonde in een verzorgingstehuis. Ze was beretrots.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *