In de jurk van je dromen meedoen aan het stijldansen

Deel dit bericht

Bekende Amsterdammer en variété artieste Luna Lunettes deed mee aan het ballroom dansen tijdens Gay Games Amsterdam 1998. Ze bewaart aan het toernooi een ontroerende herinnering.

Luna: ‘Ik deed mee aan het stijldanstoernooi. Dat was in een sporthal, maar de sfeer was heel anders dan je daarbij voorstelt. Er hingen enorme troonluchters aan het plafond, iedereen was feestelijk gekleed en de sfeer was zo bijzonder.

‘Mijn danspartner zei aan het eind van het toernooi “Dank je wel” tegen me. Ik reageerde een beetje verbaasd.  Ze vertelde me dat ze de jurk aan had die haar moeder ooit voor haar studentenbal had gemaakt: “En ik ben de rest van mijn leven al aan het dromen dat ik die zelfgemaakte baljurk aan heb als ik met een vrouw dans.”

‘Ik krijg weer tranen in mijn ogen als ik eraan terugdenk.’

Tekst loopt door onder afbeeldingen

Mariët Sieffers (MacSiers) maakte onderstaande portretten van Luna Lunettes in het kader van haar variétéshows.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *