Bericht van de archivaris van de Gay Games

Deel dit bericht

Hoewel het 25-jarig jubileum Gay Games Amsterdam 1998 een Nederlands feestje was hebben we de Federation of Gay Games natuurlijk wel geïnformeerd over onze jubileumactiviteiten.

Arthur van Schendel stuurde de Federatie een mail en kreeg van de archivaris van de Gay Games, Doug Litwin, een aardig bericht terug. Een paar vertaalde fragmenten daaruit.

Greetings Arthur,

Ik heb je e-mail van 24 juli over de viering van de 25e verjaardag van Gay Games V in Amsterdam ontvangen. Als archivaris van de FGG heb ik deze verbazingwekkende lijst activiteiten die in jouw stad plaatsvinden ter herdenking van deze mijlpaal, bekeken.

Ik zeg vaak dat als we onze eigen belangrijke verjaardagen niet vieren, niemand het voor ons zal doen. Dit is daar een perfect voorbeeld van. Ik zou willen dat elke Gay Games-host de motivatie had om de belangrijke verjaardagen in zijn stad te vieren.

Als archivaris van de Federation of Gay Games vond ik het erg spannend om te zien wat er in jullie stad gebeurt. Ik ben erg geïnteresseerd in een aantal fysieke voorbeelden van het materiaal dat nu lokaal wordt geproduceerd. Dit zou een mooie aanvulling zijn op onze archieven. Ik zou ook graag willen weten of er materiaal wordt verzameld en bewaard op een belangrijke lokale locatie.

We hebben Doug geïnformeerd dat het archief van Gay Games Amsterdam 1998 bij IHLIA wordt bewaard.

Ben je geïnteresseerd in de geschiedenis van de Gay Games, kijk op de website gaygames.smugmug.com

Het deel over Amsterdam is hier te zien.

Doug is geïnteresseerd in kwalitatief hoogstaande foto’s van ons evenement. Kun je hem eraan helpen?
Mail: doug.litwin@gaygames.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *