‘Fantastisch hoe groot het enthousiasme van iedereen was’

Deel dit bericht

Het blad INZET werd begin 1997 in een nieuw jasje gestoken. Met elk volgend nummer werd het formaat groter en kwam er een nieuwe regenboogkleur bij. Kees Ruyter, manager Marketing & Communicatie, was het creatieve brein achter alle Gay Games uitingen. Hij had dit bedacht om – nu het evenement naderde – de enorme groei, niet in de laatste plaats van het aantal vrijwilligers, aanschouwelijk te maken.

Het blad werd naar alle actieve vrijwilligers gestuurd om ze te infomeren over alles wat er gaande was. Zo stond in het eerste nieuwe nummer o.a. informatie over Lesbian ConneXion/s, een interview met een volleyballer, de agenda van de komende periode, een interview met een danser, een koorzanger en de organisator van het vrouwenfestival in de Melkweg, een interview met de manager Cultuur, een overzicht van het Cultuurprogramma en Nieuwtjes van de Nieuwezijds, waar het Gay Gameskantoor stond.

N.a.v. het verhaal van Ronald Annaert, hoofdredacteur van INZET, in de rubriek Herinneringen van deze website reageert Marian Bakker. Ze was lid van de redactie en zorgde voor het beeldmateriaal.

‘Het was heel leuk en gezellig om met een klein groepje mensen een concrete bijdrage aan de Gay Games te leveren. Ik leerde zo in korte tijd heel veel mensen kennen. Ook door het fotograferen natuurlijk. Ik vond het fantastisch om te zien hoe snel het aantal vrijwilligers groeide en hoe groot het enthousiasme van iedereen was. Al die mensen die met hun ervaring, specialisme, contacten en inzet ervoor zorgden dat er iets groots georganiseerd kon worden.

‘Wat ik ook leuk vond was dat ik er met mijn foto’s voor kon zorgen dat er genoeg vrouwen in beeld kwamen. En nog iets leuks: op het eerste nummer uit de nieuwe reeks (nr.9) staat Ditte mijn partner met haar fototoestel.’

Tekst loopt door onder de afbeelding

Een greep uit de foto’s die Marian voor INZET maakte:

INZET nr. 16 Nellie Voss, WIELRENNEN
Nellie fietste bij ELF, de Eerste Lesbische Fietsclub, die tijdens de Gay Games de toeristische rit naar de Zaanse Schans organiseerde. Nellie deed zelf mee aan de ploegentijdrit. De wedstrijden werden gehouden op de wielerbaan in Sloten.
INZET nr. 14Thijs Westerbeek van Eerten (2e van links), BODYBUILDING
Thijs was lid van het promotieteam en deed mee met bodybuilden. ‘Homoseksualiteit is een taboe onder bodybuilders,’ aldus Thijs. Het toernooi werd gehouden in het Congrescentrum van de RAI. Het was een publiekstrekker en vereiste een enorme organisatie. Er moest van alles geregeld worden o.a. een internationaal panel van juryleden, artsen, licht- en geluidstechniek, een dopinglaboratorium en weegapparatuur.
INZET nr. 15 Hanka Heumakers, BRIDGE
Hanka richtte met Ko Faber de bridgeclub Gay Forcing op. Samen organiseerden ze het bridgetoernooi voor de Gay Games. Het werd gehouden in Krasnapolsy. Hanka: ‘Bridge is net zoveel sport als elke andere sport.’
INZET nr. 9 Wim van Zalinge (links) met zijn partner Cor Moons, STIJLDANSEN
‘n Spetterende orgie, vonden ze het. Het stijldansen werd georganiseerd door Equality DancE, een vereniging voor homoseksueel en lesbisch stijldansen. Wim was lid van het promotieteam.
Coverfoto INZET nr. 13, MAMA CUMBA
Optreden van Mama Cumba tijdens het Roze Wester festival, Koninginnedag 1997.
INZET nr. 16, POLITIE
Proud to be your friend.  Onder dat motto zorgden 400 agenten voor de veiligheid van alle bezoekers en deelnemers aan de Gay Games. Ze wilden deelnemers en bezoekers het gevoel geven dat ze wat de politie betreft van harte welkom waren.

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *